The Challenge


In Nederland zijn er 250.000 mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, en slechts 4 rolstoeltoegankelijke campers te huur. Veel te weinig! En in andere landen is het net zo.


Na het succes van onze eerste toegankelijke camper willen we er meerdere maken. 

Wij nodigen jou uit om mee te helpen met onze missie; een avontuurlijke vakantie voor iedereen. 


Doe jij mee? Volg onderstaande stappenplan

en bouw ook een rolstoeltoegankelijke camper!


Sharing with loveOpen Source


We kiezen voor een open source aanpak; we delen onze leerpunten, ontwerpen en know-how. Omdat we iedereen willen stimuleren om een vergelijkbaar project te starten, hier in Nederland of elders op de wereld. Wil jij ook een Road Trip for Life camper bouwen? Volg dan onderstaande stappenplan.


How to build


1. Kies je voertuig


We hebben ervoor gekozen om een Mercedes Sprinter L3H3 te gebruiken omdat de laadvloer van deze bestelwagen gelijk is aan de vloer van de cabine. Hierdoor is het gemakkelijk om de rolstoel naar voren te rijden zodra u binnen bent. De Volkswagen Crafter heeft een vergelijkbaar chassis en is daarom ook geschikt.


Bovendien kiezen we voor dit type (L3H3) omdat het het hoogste dak heeft dat beschikbaar is om de plafondlift te plaatsen.


2. De plafondlift

We gebruiken de Arjo Maxi Sky. Deze plafondlift werkt met meerdere jukken. In de camper hebben we een tweepunts juk en een vierpunts kanteljuk. 


De daken van zowel de Sprinter als de Crafter zijn gemaakt van polyester. Dit vereist een speciaal ontworpen montagesysteem om de rails van de plafondlift te monteren. Tekeningen en instructies voor deze onderdelen kunnen worden aangevraagd via info@roadtripforlife.nl.


3. Toegang voor de rolstoel - cassette lift

We hebben een compacte cassette lift van Dhollandia (DHCH104) die toegang biedt voor de rolstoel via de zijdeur. De lift is compact en de hydraulische unit komt als een zelfstandige unit die in de garage geplaatst wordt. Goede toegang tot handmatige bediening indien nodig.


Dhollandia levert wereldwijd, er is dus altijd een servicepunt in de buurt.


4. De leefruimte

De indeling van de campervan werkt uitstekend en is gericht op het combineren van de zorgverlening en een ruimte waar u je met de rolstoel kunt draaien zonder iets te beschadigen. Geen stress deze vakantie!


U heeft alles wat u nodig heeft voor uw ultieme roadtrip: een kachel, warm water, gasfornuis, Weber BBQ, lounge stoel en meer.


De meeste van onze onderdelen zijn van Lippert Components, Polyplastic-ramen en -jaloezieën, Schaudt elektronica en meer.


Zie de video hieronder.👇🏼


5. Betrouwbare stroomvoorziening

We begrijpen dat een betrouwbare stroomvoorziening essentieel is voor het opladen van uw rolstoel, medische apparatuur, en voor velen net zo belangrijk als ademen - het opladen van uw smartphone ;-).


Wilt u off-grid gaan? Onze SuperB 150 Ah lithiumbatterij heeft genoeg vermogen voor een nacht zonder een elektrische aansluiting. Opladen gebeurt tijdens het rijden.


6. Maak blijvende herinneringen

Neem de camper mee op een roadtrip.

Vind je pad en verken de wereld!

Using the ceiling lift

The turn

Grand tour

Volg de bouw van de camper en alle nieuws rondom de stichtng via ons Instagram kanaal! 


https://www.instagram.com/roadtripforlife_NL/