Stichting

Road Trip for Life

How it all started

In deze TedX Talk vertelt de initiatiefnemer van Road Trip for Life, Joost Bazelmans, over het ontstaan van de stichting. Over hoe beperkingen ons als mens vrijer kunnen maken. 

Onze missie
Stichting Road Trip for Life is in het leven geroepen om mensen in een rolstoel aangepast vervoer te bieden waarmee zij in de gelegenheid zijn te genieten van een vakantie in binnen- of buitenland.


Hiervoor ontwikkelt de stichting rolstoeltoegankelijke campers met diverse zorg hulpmiddelen om de zorgverlening te vergemakkelijken. De ontwikkeling van de camper wordt integraal gedocumenteerd en alle relevante informatie met betrekking tot de ontwikkeling van de camper wordt op een opensource pagina van de website van de stichting geplaatst. Zodoende kan iedereen die zelf een rolstoelvriendelijke camper wil bouwen, gebruik maken van deze informatie.


De stichting verhuurt de campers tegen een zo laag mogelijke vergoeding. De stichting werft donaties die gebruikt worden voor ontwikkeling, het onderhoud van de camper en in voorkomende gevallen voor een tegemoetkoming in de huurkosten voor mensen die minder te besteden hebben. Zodoende kan iedereen met een rolstoel genieten van een avontuurlijke campervakantie.

Onze visie

Wij geloven erin dat bewegingsvrijheid essentieel is voor de mentale gezondheid. Mensen met een lichamelijke beperking kunnen door het gebruik van een rolstoel vaak zelfstandig bewegen, maar zullen altijd tegen de nodige obstakels en grenzen aanlopen.


Mensen met een lichamelijke beperking hebben vaak diverse zorghulpmiddelen nodig in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld voor het maken van de transfer van rolstoel naar wc en bed zijn hulpmiddelen nodig. Ook voor de verzorging in bed, zoals aankleden, zijn hulpmiddelen nodig om de zorg te verlichten.


Deze zorghulpmiddelen zijn doorgaans niet aanwezig op vakantiebestemmingen en moeten daarom meegenomen worden. Hierdoor is de vrijheid van bewegen tijdens de reis en de vakantie extra beperkt. Door het faciliteren van een camper met essentiële zorghulpmiddelen aan boord ontstaat er weer meer vrijheid van bewegen.

Doelstelling

De stichting heeft primair de doelstelling om de camper te verhuren tegen een zo laag mogelijk tarief, tegen kostprijs of lager. Om het verhuur tarief te drukken worden acties opgezet voor het verkrijgen van gelden uit sponsoring, donaties en giften.

 

De stichting heeft secundair de doelstelling om meerdere campers te ontwikkelen. Ook hiervoor worden sponsoren aangetrokken, met name sponsoren die in natura sponsoren met arbeid en of producten.

Doelgroep

We richten ons in eerste instantie op mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking (kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen) die samen met ouder(s), familie, verzorger(s), vrienden, de camper van Stichting Road Trip for Life willen gebruiken.


Daarnaast richt de stichting zich op andere vrijwilligers die ook de ambities hebben om een rolstoelvriendelijke camper te bouwen. Aan deze doelgroep stelt de stichting via een opensource pagina op de website alle mogelijke informatie ter beschikking om een vergelijkbaar initiatief te starten.

Vrijwilligers

De Stichting werkt het liefst met vrijwilligers. Op deze manier houden we de kosten laag. Voor werkzaamheden die we niet (alleen) met vrijwilligers kunnen uitvoeren, zullen we diensten inkopen. We proberen dat tot een minimum te beperken om zo de huurprijs ook laag te kunnen houden.

Het bestuur

De Stichting wordt geleid door drie bestuursleden, de bestuursleden werken onbezoldigd. Zij verrichten hun werkzaamheden om niet. In sommige gevallen kunnen onbezoldigde bestuursleden een onkostenvergoeding ontvangen. Bijvoorbeeld voor reiskosten of de lunch tijdens een vergadering.

Beleidsplan

Wil je meer weten over onze stichting? Bekijk of download dan ons beleidsplan. Heb je suggesties voor verbeteringen, toevoegingen of andere opmerkingen neem dan contact met ons op.


Download hier ons beleidsplan

Jaarverslag